PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σ.Ε.Π.Ε «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»: Να αποσυρθεί το έγγραφο του ΥΠΠΕΘ που καταργεί τμήματα ένταξης


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου, «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», με αφορμή το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που προωθεί την κατάργηση τμημάτων ένταξης.

Αναλυτικά:

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του (αρ.πρωτ.50321/Δε-23/3/2016) προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και στα ΚΕΔΔΥ, δίνει οδηγίες για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης [ΤΕ] και προαναγγέλει την κατάργηση δεύτερων ΤΕ σε σχολικές μονάδες, υποστηρίζοντας ότι δημιουργήθηκαν «εκ παραδρομής». Το υπουργείο μετά τη διάταξη που ψήφισε και αλλάζει τη φυσιογνωμία των ΤΕ, περνά σε νέα επίθεση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Δεν πρόκειται για λάθος έγγραφο, ούτε για άγνοια νόμου του υπουργείου. Η οδηγία υλοποιεί εκπαιδευτικές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ και στοχεύει στην αποδόμηση σταθερών δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης. Η «παραδρομή» που ισχυρίζεται το υπουργείο είναι η κατάκτηση του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες και χρονολογείται από το 2005, όταν με ΦΕΚ 1397/10-10-2005 είχαμε ίδρυση δεύτερων ΤΕ σε αρκετά σχολεία της χώρας.

Η κατάργηση Τ.Ε. θα στερήσει από εκατοντάδες μαθητές το δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν ειδική εκπαίδευση και υποστήριξη, καταπατώντας και καταστρατηγώντας έτσι τα μορφωτικά και κοινωνικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία.

Στο έγγραφο καθορίζεται ως μοναδικό κριτήριο η ύπαρξη τριών[3] διαγνώσεων από το ΚΕΔΔΥ για την πρόταση ίδρυσης Τ.Ε. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την υπάρχουσα νομοθεσία (Ν.4186/2013) που αναγνωρίζει ότι τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα [ΙΠΔ] είναι αναγνωρισμένος διαγνωστικός και αξιολογικός φορέας.

Το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις προθέσεις του και την αντίληψη που έχει για την ειδική αγωγή αλλά και για την εκπαίδευση συνολικότερα που δεν είναι άλλη από τη συνέχιση των περικοπών, τους μηδενικούς διορισμούς, την παγίωση ελαστικών σχέσεων εργασίας, την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, την ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου και την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο που καταργεί ΤΕ

Απαιτούμε ίδρυση ΤΕ σε κάθε σχολική μονάδα και ίδρυση δεύτερου ΤΕ  όπου οι διαγνώσεις μαθητών από δημόσιες υπηρεσίες το επιβάλλουν.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ μόνιμους διορισμούς στην ειδική εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment