PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ρύθμιση για την αποπληρωμή δεδουλευμένων των ναυτικών


Ανακοίνωσε ότι θα κάνει δεκτή ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ρύθμιση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ναυτικών, ανακοίνωσε ότι θα κάνει δεκτή ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με τη ρύθμιση ουσιαστικά ο ΟΝΝΕ (που δημιουργείται από τον Οίκο Ναύτου και το ΓΕΝΕ) θα αναλαμβάνει να πληρώσει τους ναυτικούς των ακτοπλοϊκών εταιρειών, παίρνοντας τα μισθώματα που θα πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο στις εταιρείες.

Για το θέμα κατέθεσε τροπολογία ο Εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα την δεχθεί. Η τροπολογία αναφέρει: «ο ΟΝΝΕ μπορεί να καταβάλλει σε ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται σε ναυτιλιακή εταιρεία που έχει συνάψει Σύμβαση Απευθείας Ανάθεσης Δημόσιας υπηρεσίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεδουλευμένες αποδοχές που αποδεδειγμένα δεν έχουν καταβληθεί, εφόσον οι αποδοχές αυτές δεν μπορούν να καταβληθούν απευθείας από την εταιρεία. Για το σκοπό αυτό τα μισθώματα που οφείλονται από το Δημόσιο στην ναυτιλιακή εταιρεία λόγω Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας καταβάλλονται με τη συναίνεση της εταιρείας από το Δημόσιο στον ΟΝΝΕ».

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα επί της αρχής και αύριο επί των άρθρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment