PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στο Περιστέρι


«Παρέμβαση» με συνθήματα και τρικάκια πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα Αθηνών, στην οδό Τρώων στο Περιστέρι.

Άγνωστοι μπήκαν στο κτίριο της Περιφέρειας και έριξαν τρικάκια στον τέταρτο όροφο.

Ο «Ρουβίκωνας» με κείμενο που ανάρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Κινέτα και καταλογίζει αδυναμία στους κρατικούς μηχανισμούς να αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι αν μια χρονιά ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά την επόμενη χρονιά η περιοχή που κάηκε θα έχει πλημμύρες; Από ότι φαίνεται υπάρχει. Αυτός ο κάποιος είναι το κράτος. Αυτός ακριβώς που δουλειά του υποτίθεται ότι είναι η πολιτική προστασία. Στην πρώτη σοβαρή βροχή του φετινού φθινοπώρου η Κινέττα πλημμύρισε. Άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, η περιοχή είναι βομβαρδισμένο τοπίο.

Η επαναληψιμότητα τέτοιων φαινομένων τα έχει πρακτικά περάσει στην κανονικότητα. Έτσι γίνονται τα πράγματα, το κράτος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα που δικαιολογούν την ύπαρξή του. Καλά θα κάνουν οι κάτοικοι περιοχών που πρόσφατα είχαν καεί να αρχίσουν να ψάχνονται άμεσα. Το κράτος, από την φύση του, είναι φτιαγμένο για να προστατεύει μόνο τον εαυτό του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment