PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρώσος κοσμοναύτης εγκωμίασε την Ελλάδα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Την Ελλάδα και τον τουρισμό της εξυμνεί με βίντεο του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ, ο οποίος έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ήρωα της Ρωσίας.

Το μήνυμα του κ. Σκάπλεροφ έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη στη Μόσχα του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018, με μία συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ.

Κρατώντας το σήμα του ΕΟΤ που συμπεριέλαβε στην λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή, ο κ. Σκάπλεροφ χαιρέτισε θερμά την έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας και αναφέρθηκε στη στενή σύνδεση πολλών Ρώσων κοσμοναυτών με την χώρα μας.

«Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα» τόνισε, σημειώνοντας πως η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αποτελεί επιλογή των Ρώσων κοσμοναυτών για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασής τους, μετά από την πολύμηνη παραμονή τους στο διάστημα.

Ο κ. Σκάπλεροφ αναφέρθηκε ακόμη στο μήνυμά του στον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν, αλλά και σε μία εκ των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Τουρισμού και αφορά στο 1ο Φεστιβάλ Αρχαίας Κληρονομιάς της Ρωσίας που διοργανώνεται σε περιοχές της Ρωσίας όπου υπήρχαν αποικίες ελληνικών πόλεων από τους αρχαίους χρόνους. Παράλληλα, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Γιώργο Νταλάρα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Τουρισμού, το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε πρωτοβουλία της υπουργού Έλενας Κουντουρά, η οποία συνυπέγραψε με την Ρωσίδα υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για τον τουρισμό Άλα Μανίλοβα, μία σειρά δυναμικών δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.

Η κ. Κουντουρά είχε συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες με το συνάδελφο του Αντόν Σκάπλεροφ, Ρώσο κοσμοναύτη Ολέγκ Νοβίτσκι στην Αθήνα, μετά από διαστημική του αποστολή. Ο κ. Νοβίτσκι είχε δηλώσει γοητευμένος από την Ελλάδα και εξήρε τις ομορφιές αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι είναι ιδανικές για τη φυσική αποκατάστασή των κοσμοναυτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment