PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσικές ενισχύσεις προ των πυλών του Κιέβου


Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, η οποία δοκιμάζεται για πέμπτη μέρα από την ρωσική εισβολή.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα ανατολικά του κέντρου της πόλης του Κιέβου, την ώρα που ένα τεράστιο κονβόι ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, προμηνύοντας ένα ακόμη δύσκολο βράδυ για τους Ουκρανούς και μια ακόμη δυσκολότερη ημέρα.

Το ρωσικό στρατιωτικό κονβόι τουλάχιστον 27 χιλιομέτρων σήμερα βρισκόταν περίπου 32 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου Antonov και περίπου 48 χιλιόμετρα από τα όρια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Εντοπίστηκε αρχικά σε δορυφορικές εικόνες από τη Maxar Technologies την Κυριακή και για την ώρα, δεν είναι σαφές εάν κατευθύνεται προς το κέντρο του Κιέβου ή αν θα ενωθεί ενδεχομένως με άλλα ρωσικά στρατεύματα για να περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα αργά, αλλά σταθερά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στον τομέα της Άμυνας στους δημοσιογράφους το πρωί της Δευτέρας, οι ρωσικές δυνάμεις πλέον βρίσκονται «περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ρωσικός στρατός κινήθηκε πέντε χιλιόμετρα πιο κοντά στο κέντρο της πόλης από χθες, Κυριακή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment