PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ εφαρμόζει σενάρια από τον Ψυχρό Πόλεμο


Η Ρωσία κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι εφαρμόζει «σενάρια» κληρονομημένα από τον Ψυχρό Πόλεμο, αφού η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ατλαντικής Συμμαχίας κάλεσε τη Δευτέρα τους συμμάχους να είναι έτοιμοι να απαντήσουν στην «εν δυνάμει απειλή» που προέρχεται από τη Μόσχα.

«Η Συμμαχία περνάει σε σενάρια ασφαλείας που ανήκουν στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και μας καλεί ουσιαστικά να επιστρέψουμε στο παρελθόν», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Γκρούτσκο, σε συνέντευξή του στην επίσημη εφημερίδα Ροσιίσκαγια Γκαζέτα.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει μ’ αυτή την τάση για επιδείνωση των σχέσεών μας», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι «η Συμμαχία συνεχίζει την πολιτική ‘περιχαράκωσης’ της Ρωσίας παρά το γεγονός ότι κάνει παράλληλα εκκλήσεις για πολιτικό διάλογο».

Ο όρος «περιχαράκωση», κληρονομημένος από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, αναφέρεται στην πολιτική που ασκούσε η Ουάσινγκτον για να αντιταχθεί στη σοβιετική επιρροή.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός Μάικλ Τέρνερ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, προειδοποίησε για μια «πραγματική και σοβαρή» πρόκληση προερχόμενη από τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εξετάσει ως εν δυνάμει απειλή το ενδεχόμενο επιθετικής δράσης της Ρωσίας εναντίον ενός μέλους της Συμμαχίας και να υιοθετήσει κατάλληλες και αναλογικές απαντήσεις», αναφέρουν στη δήλωση που υιοθέτησαν ομόφωνα οι 250 κοινοβουλευτικοί των 28 μελών της Συμμαχίας που συνεδρίασαν στα Τίρανα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment