PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος, στη λίστα επιβατών ο Πριγκόζιν


Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών το απόγευμα της Τετάρτης (23/08).

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών σε αυτό, βάσει της λίστας επιβατών, επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική επιβεβαίωση.

Το αεροσκάφος Embraer πετούσε από το Σερεμέτιεβο της Μόσχας στην Αγία Πετρούπολη όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνετρίβη, περίπου μισή ώρα μετά την απογείωσή του. Σε αυτό, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επέβαιναν τρεις πιλότοι και επτά επιβάτες.

Όπως αναφέρει το TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, έχουν βρεθεί οι σοροί οκτώ ατόμων ενώ το αεροσκάφος έπιασε φωτιά όταν προσέκρουσε στο έδαφος.

Το πρακτορείο RIA Novosti δημοσίευσε βίντεο, το οποίο δείχνει ένα αεροπλάνο που ταιριάζει με το μέγεθος και το σχήμα του Embraer, να πέφτει σχεδόν κάθετα.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα των ρωσικών αρχών για το δυστύχημα ενώ όπως έγινε γνωστό η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή κίνησε “ποινική διαδικασία” σχετικά με παραβίαση των κανόνων ασφάλειας της κυκλοφορίας και λειτουργίας των αερομεταφορών.

Από φίλοι με τον Πούτιν, εχθροί

Να θυμίσουμε ότι ο ιδρυτής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Πριγκόζιν ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο, οι σχέσεις τους χάλασαν, με τον Πριγκόζιν να καταγγέλλει έλλειψη υλικοτεχνικής στήριξης από τους αρμόδιους υπουργούς του Πούτιν.

Αποκορύφωμα ήταν η ανταρσία που έκανε διάρκειας μικρότερης των 24 ωρών, τον Ιούλιο, κινούμενος με τους μισθοφόρους του προς τη Μόσχα. Η κίνηση του αυτή έληξε κατόπιν παρέμβασης του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο με παράδοση της Wagner στα χέρια του Πούτιν και δική του “αποκαθήλωση”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment