PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες» η Ελλάδα


Στη λίστα των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών βρίσκεται από σήμερα η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα. Εκτός από την Ελλάδα, στη «μαύρη λίστα» βρίσκονται η Δανία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Κροατία.

Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν. «Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρει το έγγραφο.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πλαφόν των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας.

Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16, ενώ η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν καθόλου υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης σημειώνει ότι η λίστα «δεν είναι οριστική και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών (…) ενδέχεται να διευρυνθεί».

Στις αρχές Μαρτίου, η ρωσική κυβέρνηση κατήρτισε μια λίστα με ξένα κράτη και εδάφη «που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας, των ρωσικών εταιρειών και πολιτών» στις οποίες Ρώσοι ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε ρούβλια.

υτή η λίστα περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Ουκρανία, την Ιαπωνία και άλλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment