PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Σκοτώσαμε τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξετάζει το ενδεχόμενο ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, ο Ιρακινός Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, να έχει πέσει νεκρός στο τέλος Μαΐου από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα στην «πρωτεύουσα» του ισλαμικού χαλιφάτου, Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Το χτύπημα το οποίο πιθανόν να κόστισε τη ζωή του ηγέτη του ISIS, αλλά και ακόμη 330 μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης, διεξήχθη στις 28 Μαΐου.

Στόχος του ρωσικού πλήγματος ήταν το στρατιωτικό συμβούλιο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο συνεδρίαζε στη Ράκα.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία ανακοινώνει ότι πιθανόν να σκότωσε τον αρχηγό των τζιχαντιστών. Παλαιότερα ο Αλ Μπαγκντάντι φερόταν βαριά τραυματισμένος από πλήγματα της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Sputnik ανέφερε ότι 30 στρατιωτικοί διοικητές δυνάμεων του ISIS και περίπου 300 στρατιώτες βρίσκονταν στο χώρο της συνάντησης, στη Ράκα, στις 28 του Μάη.

«Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιωμένες μέσω διάφορων διαύλων, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα του πλήματος, ήταν παρών στη σύσκεψη», ανέφερε το Sputnik.

Ο συνταγματάρχης Τζον Ντόριαν, εκπρόσωπος της υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συμμαχίας, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι.

Η κυβέρνηση της Συρίας δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment