PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Γερμανία συμφώνησαν σε επέκταση των συμφωνιών του Μινσκ


Οι πρόεδροι Ρωσίας, Ουκρανίας και Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν στην επέκταση της εφαρμογής των συμφωνιών εκεχειρίας του Μινσκ για τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Οι κ.κ. Πούτιν, Ποροσένκο, Ολάντ και η κ. Μέρκελ αποτελούν το σύνηθες κουαρτέτο διαπραγματεύσεων για τη λήξη της ένοπλης διαμάχης στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

Η σύγκρουση στην περιοχή έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους και άρχισε τον Απρίλιο του 2014, λίγους μήνες μετά την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Φιλορώσοι αποσχιστές εξοπλίστηκαν, καταγγέλλοντας τη νέα κυβέρνηση της χώρας για φιλοδυτική στροφή. Στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ζουν πολλοί εθνικά Ρώσοι Ουκρανοί πολίτες, καθώς και πολλοί ρωσόφωνοι Ουκρανοί.

Το Κίεβο καταγγέλλει ότι πρόκειται για εξέγερση οργανωμένη από τη Ρωσία, ενώ πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος το οποίο ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment