PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Νόμισμα προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ


Με συλλεκτικά ασημένια νομίσματα, βάρους ενός κιλού, υποδέχεται μία ρωσική εταιρεία την αλλαγή στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες μόλις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Με διάμετρο 12 εκατοστών και κατασκευασμένο από την εταιρεία Art-Grani, το νόμισμα «φιλοξενεί» στη μία του πλευρά τον Αμερικανό μεγιστάνα, 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ στην άλλη του όψη απεικονίζεται το άγαλμα της ελευθερίας, συνοδευόμενο από τη λεζάντα «In Trump we trust», δηλαδή «έχουμε εμπιστοσύνη στον Τραμπ».

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας που εμπνεύστηκε το νόμισμα, Βλάντιμιρ Βασιούκιν, το σλόγκαν αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα της Ρωσίας για την επερχόμενη προεδρία του κ. Τραμπ. Ο ίδιος έκανε λόγο για περισσότερες ελπίδες, από την πλευρά των Ρώσων επιχειρηματιών, σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Συνολικά θα δημιουργηθούν 45 τέτοια συλλεκτικά νομίσματα, με την τιμή πώλησής τους να παραμένει αδιευκρίνιστη. Οι ιθύνοντες της εταιρείας Art-Grani φιλοδοξούν να χαρίσουν ένα από τα νομίσματα στον ίδιο τον κ. Τραμπ.

Πάντως, αν και οι Ρώσοι επιχειρηματίες ευελπιστούν να βγουν κερδισμένοι από την αλλαγή στην αμερικανική προεδρία, το αμερικανικό κοσμηματοπωλείο Tiffany –το μεγαλύτερο κατάστημα του οποίου βρίσκεται δίπλα στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη- ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 14$ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, η μείωση της επισκεψιμότητας αποδίδεται «τουλάχιστον εν μέρει στη σύγχυση που επικράτησε μετεκλογικά», αναφερόμενοι στα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στην περιοχή γύρω από τον Πύργο Τραμπ, στην 5η Λεωφόρο.

Ο όμιλος διαχειριζόταν 314 κοσμηματοπωλεία σε όλο τον κόσμο έως τον Δεκέμβριο, από τα οποία 125 στην αμερικανική ήπειρο, 86 στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, 55 στην Ιαπωνία και 43 στην Ευρώπη.

Το κατάστημα έγινε διάσημο από την ταινία «Breakfast at Tiffany’s», κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τρούμαν Καπότε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment