PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Με αεροσκάφος – ιατρείο αναχώρησε ο Αλ. Ναβάλνι για τη Γερμανία


Χρειάστηκε η σύζυγος του ηγέτη της αντιπολίτευσης και σκληρού επικριτή του Καθεστώτος Πούτιν, Αλεξέϊ Ναβάλνι, να στείλει επιστολή στον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο ώστε το Κρεμλίνο να δώσει το «πράσινο φως» για τη μεταφορά του πολιτικού από το νοσοκομείο της πόλης Όμσκ όπου νοσηλεύται σε κωματώδη κατάσταση από την Πέμτπη, με συμπτώματα τοξικής δηλητηρίασης σε νοσοκομείο στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα. ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή ασθενών που μεταφέρει τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι απογειώθηκε το πρωί από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας για τη Γερμανία, όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο έχει προετοιμαστεί για του προσφέρει φροντίδες, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το αεροσκάφος-ασθενοφόρο μεταφέρει τον Ναβάλνι, που βρίσκεται σε κώμα αφότου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση», τη σύζυγό του Γιούλια Ναβάλναγια, καθώς και μια ομάδα γερμανών γιατρών, έπειτα από ένα 24ωρο μπραντεφέρ για τη διακομιδή του στη γερμανική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται πως το αεροπλάνο με όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, ναυλωμένο από γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση, προσγειώθηκε χθες το πρωί στο Ομσκ για να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει στην κλινική Charité του Βερολίνου, όπου έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν ηγέτες και αντικαθεστωτικοί ξένων χωρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment