PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Μας χρησιμοποιούν ως φόβητρο στον διάλογο για το Brexit


Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι υποστηρικτές της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιούν «τον ρωσικό παράγοντα» και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να ενισχύσουν τη θέση τους στον διάλογο που διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

«Είμαστε συνηθισμένοι ο ρωσικός παράγοντας να χρησιμοποιείται τακτικά ως εργαλείο στην προεκλογική εκστρατεία που διεξάγεται στις ΗΠΑ, αλλά είναι ένα νέο φαινόμενο ο ρωσικός παράγοντας ή ο πρόεδρος Πούτιν να χρησιμοποιείται στη συζήτηση για το Brexit», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα σχόλια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου καταγράφονται μια ημέρα μετά την δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι ο κ. Πούτιν «ενδεχομένως να χαρεί» εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε..

«Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο και ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει περισσότερο από μια φορά ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας η σφυρηλάτηση μιας αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης με την Ε.Ε. ως οντότητα και με τα κράτη-μέλη της», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε τον Μάρτιο ότι η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που επιθυμεί την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε., ενώ ο κ. Κάμερον είχε πρωτύτερα δηλώσει ότι η επιθετική τάση, όπως την χαρακτήρισε, του κ. Πούτιν σημαίνει ότι δεν είναι ώρα η Μ. Βρετανία να φύγει από την Ένωση.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο διαμαρτυρήθηκε, τονίζοντας ότι η Μόσχα σύρεται σε έναν πολωμένο διάλογο, αποσαφηνίζοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει άποψη για την θέση της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε..

Ο κ. Πούτιν, σε αντίθεση με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, όπως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει εκφράσει δημοσίως τις απόψεις του για το ενδεχόμενο Brexit.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment