PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Η συριακή αντιπολίτευση θα έπρεπε να χαιρετίσει την επίθεση στο Χαλέπι


Η αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης η οποία προσήλθε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στη Γενεύη για ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα έπρεπε να χαιρετίσει την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων, με ρωσική αεροπορική κάλυψη, στην περιοχή του Χαλεπίου, τόνισε η Ρωσία.

«Αντιθέτως, εκείνοι αποχώρησαν από το τραπέζι των συνομιλιών», τόνισε ο Αλεξέι Μποροντάβκιν, πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

«Γιατί η αντιπολίτευση εγκατέλειψε τη Γενεύη, διαμαρτυρόμενη για την επίθεση στο Χαλέπι, ενώ ο στόχος αυτής της επίθεσης ήταν το Μέτωπο Αλ Νούσρα και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες;», αναρωτήθηκε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Το Μέτωπο Αλ Νούσρα είναι τρομοκρατική οργάνωση, όπως αναγνωρίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρόκειται για παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Η αντιπολίτευση πρέπει να χαίρεται όταν ηττώνται τρομοκράτες. Αντιθέτως, όμως, απογοητεύτηκε και εγκατέλειψε τις συνομιλίες», πρόσθεσε ο κ. Μποροντάβκιν.

Επέκρινε δε τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα για την «ευκολία» με την οποία ανέβαλε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ τον κάλεσε να επιλέγει με «ορθότερα κριτήρια» τους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment