Δημοτικά

Ριζική ανανέωση στο Θέατρο «Πολιτών» του Δήμου Περιστερίου

Με μια ριζική ανανέωση άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Θέατρο «Πολιτών» του Δήμου Περιστερίου.

Η πρώτη εκδήλωση του ανανεωμένου χώρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/11 με τη διοργάνωση μεγάλης γιορτής των Δημιουργικών Εργαστηρίων και Ωδείου του Δήμου Περιστερίου.

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης άνηκε στον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν από 17 χρόνια δημιουργήθηκε το Θέατρο «Πολιτών», με πολλή αγάπη και μεράκι, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα το Θέατρο «Πολιτών» άλλαξε ριζικά με καινούργια θεατρικά καθίσματα, δάπεδα, αναδιαμορφωμένη σκηνή, ενίσχυση θεατρικού ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, καινούργια σύγχρονη θεατρική αυλαία, διακόσμηση του θεάτρου, αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, με χωρητικότητα πλέον 320 ατόμων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το βίντεο που παρουσιάστηκε για τη λειτουργία των Δημιουργικών Εργαστηρίων της ΔΕΠΑΔΠ και του Δημοτικού Ωδείου, αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο που συντελείται στις κυψέλες πολιτισμού σε όλη την πόλη, με τη συμμετοχή χιλιάδων Περιστεριωτών, όλων των ηλικιών.

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια (Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού) λειτουργούν στις εγκαταστάσεις στις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Πυγμαχίας – ΔΕΠΑΔΠ (Παπαρηγοπούλου 94), στον Αγ. Ιερόθεο (Ηρακλειδών 86), στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ), στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών), στο Θέατρο «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά) και στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

Ο Δήμαρχος Περιστερίου δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους, συμμετέχοντες, σπουδαστές και καθηγητές των Δημιουργικών Εργαστηρίων και του Ωδείου.

Οι πολίτες που κατέκλυσαν το νέο Θέατρο «Πολιτών» θαύμασαν υπέροχα χορευτικά, δημιουργίες και έργα από όλα τα τμήματα των εργαστηρίων και τις μουσικές μελωδίες από το Δημοτικό Ωδείο.

Related posts

Περιστέρι: Ημερίδες του Δήμου στα σχολεία για τους κινδύνους του διαδικτύου

Peristeri News

Ποιος σπουδαίος τραγουδιστής έρχεται στο Περιστέρι στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Peristeri News

Δήμος Περιστερίου: Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Φροντιστών σε Ασθενείς με Άνοια

Peristeri News

Leave a Comment