PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ρεύμα: Έκτακτη Σύνοδος καθώς οι τιμές εκτινάχθηκαν πάνω από τα 1.000 ευρώ/MWh


Έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας ανακοίνωσε η Τσεχική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα.

«Η ΕΕ θα συγκαλέσει κατεπείγουσα συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας για να συζητηθούν συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κατάστασης», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Το εκρηκτικό ράλι των τιμών ενέργειας ξεπερνά και τα πιο εφιαλτικά σενάρια των αναλυτών. Σήμερα, Παρασκευή, το γερμανικό συμβόλαιο αναφοράς για τις τιμές χονδρικής ρεύματος έκανε νέο άλμα της τάξης των 100 ευρώ περίπου και έσπασε έτσι και το φράγμα των 800 ευρώ/MWh. Ακόμη πιο οδυνηρό το ράλι για τις τιμές ενέργειας στη Γαλλία, που έσπασαν το φράγμα και των 1.000 ευρώ/Mwh. Το κόστος του ρεύματος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινείται περίπου 10 φορές υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν διαθέσει περίπου 280 δισεκατομμύρια ευρώ (278 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδότηση για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον ενώπιον της χειρότερης ενεργειακής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, με το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να οδηγεί τον πληθωρισμό και να απειλεί να παρασύρει τις οικονομίες σε ύφεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment