PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ρένα Δούρου: Οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές


«Οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές» επανέλαβε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ερωτηθείσα για το ποιος έφταιγε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η κ. Δούρου υπενθύμισε ότι ήταν η μόνη που είπε εκείνο το βράδυ ότι «δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα καλά και να έχουν χαθεί τόσες ζωές». Επισήμανε ακόμη ότι οι Περιφέρειες «έχουν υποβοηθητικό ρόλο για την Πυροσβεστική, «όπως έγινε στην Εύβοια και στην Κέρκυρα αλλά και στην οργανωμένη απομάκρυνση την οποία κάνουν οι δήμοι».

Για το αν είχε ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για τους νεκρούς στη σύσκεψη και ερωτηθείσα αν έγιναν λάθη επικοινωνιακά η περιφερειάρχης απάντησε ότι «αν ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να κρυφτεί θα έμενε στο Μόσταρ», ότι «οι νεκροί δεν κρύβονται» και ότι «δεν είχαν γνώση για τα θύματα».

Για την κλήτευσή της η κ. Δούρου έκανε λόγο για «τηλεεισαγγελείς», πρόθεση των οποίων – όπως είπε – ήταν να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη με στόχο να πλήξουν την ίδια και την παράταξη της «Δύναμη Ζωής».

Η ίδια απέδωσε την «στοχοποίησή» της στο γεγονός ότι δεν αποποιήθηκε την κομματική της προέλευση και στο γεγονός ότι ως Περιφέρεια «πήραμε θέση στο δημοψήφισμα υπέρ του ‘όχι’, στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στη δίωξη του Π. Λαφαζάνη κ.ά.».

Σε ό,τι αφορά τη Μάνδρα, η κ. Δούρου επισήμανε ότι μέσα σε δύο χρόνια καλύφθηκαν «κενά δεκαετιών για ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει από το 1995». Απεναντίας, συμπλήρωσε, στην περίπτωση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που εξασφαλίζει την πρόσβαση των κατοίκων της Καλλιθέας του Ταύρου και του Μοσχάτου στη θάλασσα, στον Φαληρικό όρμο με μοναδικό αρμόδιο φορέα την Περιφέρεια, οι διαδικασίες απλοποιούνται και επιταχύνονται.

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής «με 168 έργα κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ» ανέφερε ότι οργανώθηκαν στη βάση ενός συνολικού σχεδιασμού καθώς νωρίτερα ο κάθε δήμος έκανε κάποιο μικρό έργο «ρίχνοντας τα νερά στον διπλανό του». Όλα αυτά τα έργα, υπογράμμισε, «τροχοδρομήθηκαν με εντολή μου στις 22/10/2014». Π«ριν δεν υπήρχε κάποια σχετική εντολή γιατί απλά τα έργα αυτά δεν έχουν κορδέλες και αγιασμούς» υποστήριξε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment