PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιές σε Αρτέμιδα και Δελφούς


Νέο πύρινο μέτωπο, τέταρτο σήμερα, στην Αττική. Τη φορά αυτή, λίγο μετά τις 14:00, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αρτέμιδα (Λούτσα), κοντά στην οδό Κιάφα.

Επί τόπου έσπευσαν 21 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ισάριθμα οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει, στην παρούσα φάση, κίνδυνος για τις κατοικίες της περιοχής.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι και δασική έκταση στους Δελφούς, στη Φωκίδα, όπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι από αέρος δύο Petzetel.

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:42 το πρωί σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Βύρωνα Αττικής, σε κατοικημένη περιοχή, έναντι του Κοιμητηρίου, κοντά στο Θέατρο Βράχων.

Ήδη από τις 13:00 το πύρινο μέτωπο ήταν σε ύφεση κι οριοθετημένο. Για την πλήρη κατάσβεσή του έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, έξι οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, καθώς και εθελοντικά οχήματα.

Στις 11:57 η πυροσβεστική ενημερώθηκε και για πυρκαγιά στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι, σε υπαίθριο χώρο κοντά σε παλιό λατομείο, όπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας της Λυκόβρυσης, καθώς και οι πυρκαγιές που έκαιγαν από χθες σε Μπαστάτικα Κέρκυρα και Βαθύλακκο Σουλίου Θεσπρωτίας.

Άμεσα ελέγχθηκε πύρινο μέτωπο και στην Ερέτρια Εύβοιας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ είναι σήμερα προειδοποιητικό σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε 12 περιοχές της χώρας.

Και αύριο, Πέμπτη, πολύ υψηλός προβλέπεται, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment