PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιές σε Αχαΐα και Σαλαμίνα


Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Αχαΐας.

Στο σημείο επιχειρούν 19 οχήματα με 40 πυροσβέστες, όπως επίσης και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα κοντά στο χωριό Σανταμέρι είναι σε μικρή απόσταση από τη νέα πυρκαγιά. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της μετέχουν 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 12 πυροσβεστών.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν από αέρος δύο ελικόπτερα.

Και στην Αιτωλοακαρνανία οι φλόγες καίνε δασική έκταση στη θέση «Φτελιά» κοντά στο χωριό Καλλιθέα, στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου. Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και κινείται σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.

Και σε αυτή την φωτιά, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις μετέχουν και εναέρια μέσα στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Πυρκαγιά στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας, όμως πλέον η εικόνα είναι καλύτερη.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται οικισμοί, αλλά δεν κινδυνεύουν, σύμφωνα με όσα είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα μόνο επίγειες δυνάμεις και ειδικότερα 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων και 2 υδροφόρες.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, όπου είχαν γίνει ρυθμίσεις, λόγω της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment