Κοινωνία

Πυρκαγιές: Εντολή εκκένωσης του Μύτικα Αττικής

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό, όπου νωρίτερα μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, όσοι βρίσκονται στον Μύτικα Αττικής κλήθηκαν να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Ψάθα.

Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία έκτακτη ενημέρωση του ΠΣ, ισχυρές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στη περιοχή Πόρτες Αχαΐας, αλλά και στο Σερνικάκι Φωκίδας, όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Αυτή τη στιγμή, πλην Αττικής, σε καμία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την Κυριακή έως και χθες ανά τη χώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΥ, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, επισήμανε πως την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές. Οι σημαντικότερες από αυτές, όπως είπε, εκδηλώθηκαν, στο Σχιστό Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο Γαζί Ηρακλείου Κρήτης, στο Ροδάκινο Ρεθύμνου, στην Κάρυστο, στο Αλιβέρι και στον Κάμπο Ευβοίας, στην Παιανία, στο Χάβαρι Ηλείας, στην Ασωπία και στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, στο Σχηματάρι, στο Άγιο Όρος, στο Καμπί Ζακύνθου, στις  Πόρτες Αχαΐας και στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Παράλληλα, σημείωσε πως φέτος στη μάχη της αεροπυρόσβεσης συνδράμουν στις επίγειες δυνάμεις 84 εναέρια μέσα, περισσότερα από ποτέ, εκ των οποίων, τα 44 είναι μισθωμένα, και τα 40 ανήκουν στον εθνικό στόλο.

Επανέλαβε πως και για τη σημερινή ημέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός και αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες που θα ευνοήσουν την επέκτασή τους.

Υπογράμμισε πως οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν σε επιφυλακή. «Όμως, σε επιφυλακή πρέπει να είμαστε όλες και όλοι, μόνο έτσι θα προστατεύσουμε φυσικό περιβάλλον, περιουσίες και το κυριότερο όλων, ανθρώπινες ζωές» τόνισε καταληκτικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η ΓΓΠΠ, και για αύριο, Τετάρτη, πολύ υψηλός κίνδυνος προβλέπεται σε Αττική, Κεντρική και Νότια Εύβοια, Βοιωτία, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Ψαρά, ενώ υψηλός θα είναι σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

 

Related posts

Δυσάρεστη έκπληξη με τα εκκαθαριστικά του Power Pass

Peristeri News

Λιγνάδης: Βγαίνει από τη φυλακή εντός της ημέρας

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 20.723 rapid test – 3.696 θετικά την Τετάρτη 13/7

Peristeri News

Leave a Comment