PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιά Μάτι: Αντίδραση συγγενών θυμάτων στην παρουσία πιλότων στη δίκη


Την αντίδραση των συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών και πυρόπληκτων προκάλεσε η παρουσία στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας μέσα στη δικαστική αίθουσα, και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων, οι οποίοι θα καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Την ώρα που η πρόεδρος διάβαζε τον κατάλογο των μαρτύρων, αναφώνησαν: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από όλους να σεβαστούν τη διαδικασία λέγοντας: «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο, ούτε την αγανάκτησή σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτησή σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα, γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

Αίτημα να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης. Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο.

«Θα ζητήσουμε από το δικαστήριό σας να κλητευθούν και άλλοι μάρτυρες μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» τόνισε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων Βασίλης Καπερνάρος.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment