PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πυρά Τουρκίας ενάντια σε Ρωσία και ΗΠΑ


Πυρά κατά τόσο της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ για τη στρατηγική τους στη Συρία εξαπέλυσαν τη Δευτέρα Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι με τη δράση της στη Συρία και τα πλήγματά της κατά των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, θέλει να αφήσει στη διεθνή κοινότητα μόνον δύο επιλογές, δηλαδή είτε το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ είτε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, συντρίβοντας τις ενδιάμεσες δυνάμεις.

Τα περισσότερα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας στο συριακό έδαφος πλήττουν μετριοπαθείς κοσμικές ή ισλαμικές οργανώσεις του συριακού αντάρτικού, μολονότι οι Ρώσοι χτυπούν και θέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Η Μόσχα διατείνεται ότι πολλές από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο συριακό αντάρτικο είναι εξίσου τρομοκρατικές με το Ι.Κ., οπότε τα πλήγματά της είναι νομιμοποιημένα.

Η Τουρκία δήλωσε ακόμη «σοκαρισμένη» από την τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπίλγκιτς, θέτει την Άγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) «στην ίδια μοίρα».

Ο Αμερικανός ομόλογος του κ. Μπίλγκιτς, Τζον Κίρμπι, είχε δηλώσει ότι τόσο η Τουρκία όσο και οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην «κοινή απειλή» από το Ισλαμικό Κράτος.

Η υποστήριξη της Ουάσιγκτον στις YPG έχει εξοργίσει την Άγκυρα, καθώς εκείνη τις θεωρεί μακρύ χέρι του παράνομου PKK.

Η τουρκική διπλωματία διαμαρτυρήθηκε επισήμως στις αμερικανικές αρχές για τις δηλώσεις του κ. Κίρμπι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment