Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πυρά κατά υποψηφίου για τη δημαρχία στην Κωνσταντινούπολη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Δεύτερο περιστατικό βίας από την Κυριακή.

Άγνωστοι άνοιξαν τη Δευτέρα πυρ με τυφέκια εναντίον του γραφείου υποψηφίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, μία ημέρα αφού στέλεχος κόμματος της αντιπολίτευσης σκοτώθηκε, αυξάνοντας την ανησυχία για τη βία ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση της Δευτέρας, η οποία σημειώθηκε στο πολυτελές προάστιο Σισλί, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης.

Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, δήμαρχος του Σισλί, έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης με το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Την Κυριακή ένας σύμβουλος του εθνικιστικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), έτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, σκοτώθηκε αφού πυροβολήθηκε έξω από το γραφείο του κόμματος στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια συμπλοκής στο δρόμο, την οποία το MHP απέδωσε σε κούρδους αντάρτες.

Οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαρτίου και θεωρούνται μια δοκιμασία για τη δημοτικότητα του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο ενεπλάκησαν στελέχη της κυβέρνησής του και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Η κυβέρνηση έχει μεταθέσει χιλιάδες αστυνομικούς σε αντίποινα για την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι μεταθέσεις αυτές ενδέχεται να συμβάλουν στην εκδήλωση ταραχών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νόμπελ Ιατρικής 2026: Στους Ντάισεροθ, Χέγκεμαν και Νάγκελ

Peristerinews.gr Newsroom

Ισπανία: Πρόωρες εκλογές στις 29 Νοεμβρίου προκήρυξε ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristerinews.gr Newsroom

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι λέει η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών για την υγεία του

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment