PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πυρά Δ. Τζανακόπουλου κατά Κ. Σημίτη και Γ. Στουρνάρα


Επίθεση στον Κώστα Σημίτη για τη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο STAR. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε απολύτως ταυτισμένος με τη σημερινή γραμμή της Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακόμη, ανέφερε ότι αυτά είναι συμπτώματα «πολέμου ενός πολιτικού συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ». «Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο. Το γεγονός ότι βγήκε χθες ο κ. Σημίτης νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ενός τρόμου», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν».

Για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόνισε ότι «δεν μπορεί να μιλά σαν να μην είχε καμιά σχέση, διότι καλώς ή κακώς ήταν ενεργά εμπλεκόμενος σε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα από το 2012 μέχρι το 2014».

«Αυτό είναι ένα. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι όταν θεσμικοί παράγοντες επικαλούνται την ανεξαρτησία τους, θα πρέπει να έχουν ένα καθαρότερο βλέμμα, να μιλούν όσο πιο τεχνοκρατικά γίνεται, να αποφεύγουν την πολιτικολογία και να αποφεύγουν να ταυτίζονται με συγκεκριμένα πολιτικά αφηγήματα», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει αν δεν υπάρξει πρώτα συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους», ενώ εξέφρασε τη «βαθιά πεποίθηση» ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Για το θέμα της ΔΕΗ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι «συμπαγής» στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της, για τα εργασιακά τόνισε δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ενώ για τις ομαδικές απολύσεις -και πολύ περισσότερο στο λοκ άουτ και στο συνταξιοδοτικό- είπε πως «γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για μια ήπια προσαρμογή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment