PeristeriNews.gr
Πολιτική

Public Issue: Προβάδισμα 24 μονάδων για τη Ν.Δ.


Προβάδισμα 24 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής καταγράφει η εταιρεία ερευνών Public Issue, στο πολιτικό της βαρόμετρο για τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής -βάσει τηλεφωνικής έρευνας πρόθεσης ψήφου που διενεργήθηκε μεταξύ 20 και 27 Οκτωβρίου- η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 42%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 18%.

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή συγκεντρώνουν από 8%, το ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας από 2,5%, ενώ ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων καταγράφουν ποσοστό 2%.

Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 7,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 30%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται βάσει της έρευνας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 42%, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 21%. Το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Public Issue σταμάτησε τη συνεργασία της με την «Αυγή», ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment