PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ψηφίζουν και οι… πεθαμένοι;


Περίεργα πράγματα, αλλά κυρίως περίεργοι αριθμοί, παρουσιάζονται στα έγγραφα που αφορούν στις πρόσφατες… καλλικρατικές εκλογές.

Περίεργα πράγματα, αλλά κυρίως περίεργοι αριθμοί, παρουσιάζονται στα έγγραφα που αφορούν στις πρόσφατες… καλλικρατικές εκλογές.

Εκατομμύρια ευρώ κατασπαταλώνται από το υστέρημα των Ελλήνων, για να προκύψει μια δαιδαλώδης καταγραφή αποτελεσμάτων μέσα από ένα γραφειοκρατικό σύστημα μυστικισμού.

Τα συμπεράσματα προβληματίζουν, αφού οι αριθμοί των αποτελεσμάτων αλλάζουν κάθε εβδομάδα, με μεγάλη ευκολία…

Με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.809.177

Με βάση τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών για τις περιφερειακές εκλογές του πρώτου γύρου, οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.819.026.

Με βάση τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.823.674 (προσθέτοντας στο συνολικό αριθμό και τις δύο περιφέρειες, που δεν είχαν δεύτερο γύρο).

Μερικές ημέρες μετά το δεύτερο γύρο, το υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε (ξανά) τους αριθμούς, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.836.724.

Έγινε το θαύμα… Αντίστοιχες αλλαγές παρατηρούμε και στην Περιφέρεια Αττικής. 2.781.885 είναι οι εκλογείς της Περιφέρειας Αττικής με βάση τους επίσημους εκλογικούς καταλόγους.

Α Αθηνών 485.788 Β Αθηνών 1.390.346 Αττική 431.135 Α Πειραιά 203.592 Β Πειραιά 271.024

Στα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Έλληνες εκλογείς για την περιφέρεια Αττικής παρουσιάζονται να είναι 2.787.062 την πρώτη Κυριακή, 2.785.480 τη δεύτερη Κυριακή και μια εβδομάδα μετά 2.792.102.

Άλλο θαύμα… Σε όλες τις περιφέρειες υπάρχουν ανάλογες διαφορές. Άλλα αποτελέσματα την πρώτη Κυριακή, άλλα τη δεύτερη, άλλα μια εβδομάδα μετά, διαφορετικά στους επίσημους καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι δεν υπάρχουν αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εσωτερικών. Με τον πιο περίτρανο τρόπο αποδεικνύεται από τις εικόνες που παρατίθενται οι διαφορές, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια να φαίνονται όλα σωστά.

Ήδη με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία που υπάρχουν από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι σε κάποια εκλογικά κέντρα οι μετανάστες και οι Ευρωπαίοι εκλογείς να έχουν ψηφίσει και για δημοτικές και για περιφερειακές εκλογές.

Λεπτομέρεια μάλλον ότι οι πιο πάνω εκλογείς ψηφίζουν μόνο για δημοτικές. Δυστυχώς αποδεικνύεται από τις εικόνες που παρατίθενται οι διαφορές η αγωνιώδη προσπάθεια να φαίνονται όλα σωστά.

Δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι, αλλά το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών, γιατί… άνθρωποι είμαστε, λάθη γίνονται.

Στάθης Διομήδης

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment