PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ψηφίζει η Βουλγαρική βουλή επί της παραίτησης της κυβέρνησης


Συνεδριάζει σήμερα η Βουλή της Βουλγαρίας προκειμένου να ψηφίσει επί της χθεσινής, αιφνιδιαστικής παραίτησης της κυβέρνησης υπό τον Μπόικο Μπορίσοφ.

Συνεδριάζει σήμερα η Βουλή της Βουλγαρίας προκειμένου να ψηφίσει επί της χθεσινής, αιφνιδιαστικής παραίτησης της κυβέρνησης υπό τον Μπόικο Μπορίσοφ. Της ψηφοφορίας θα προηγηθεί συζήτηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις ώρες.

Θυμίζουμε ότι χθες το πρωί – κι ενώ η Βουλή επρόκειτο να ψηφίσει επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ – ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης, με αφορμή τα βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που σημειώθηκαν την Τρίτη στο κέντρο της Σόφιας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και την γενικότερη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ήδη, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, τόσο το κυβερνών κόμμα GERB όσο και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης, το «Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα», έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την απόφαση του Μπόικο Μπορίσοφ.

Σε περίπτωση που η Βουλή εγκρίνει την παραίτηση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με σειρά δυναμικότητας. Ωστόσο, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της εντολής, γεγονός που σημαίνει ότι θα οριστεί προσωρινή κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση υποστηρικτών του Μπόικο Μπορίσοφ έξω από το κοινοβούλιο. Ήδη από χθες, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ «επιστρατεύτηκε» μέχρι και το Facebook για την στήριξη της παραιτηθείσας βουλγαρικής κυβέρνησης με την δημιουργία σχετικής σελίδας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment