PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας έγινε δεκτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις διατάξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις και τις ρυθμίσεις για την ενέργεια.

Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκαν οι τρεις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από την κυβέρνηση αρμοδιότητας των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ψηφίστηκαν επίσης και τρεις βουλευτικές τροπολογίες εισάγουν μεταβατική ρύθμιση για τα ΚΤΕΟ σε περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών, προβλέπουν παράταση προθεσμίας για νομικά και φυσικά πρόσωπα που εκμεταλλεύονται λατομεία σχιστολιθικών πλακών και τη χωροθέτηση της μονάδας αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι.

Κατατέθηκε στη βουλή το ν/σ για το κτηματολόγιο και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Ως προς τα ζητήματα που αφορούν στο κτηματολόγιο, μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι παρατείνεται για ένα έτος ακόμα (έως 31.12.2022), η αποκλειστική προθεσμία άσκησης αγωγής για τη διόρθωση ανακριβούς πρώτης εγγραφής για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση, πριν την έναρξη ισχύος του ν.3481/2006.

Καθιερώνεται ο θεσμός του κτηματολογικού εφέτη, ενώ εισάγονται και ρυθμίσεις σχετικά με το θεσμό του διαπιστευμένου μηχανικού στο κτηματολόγιο.

Πλην των διατάξεων για το κτηματολόγιο, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που προβλέπουν ότι δημιουργούνται ψηφιακές υπηρεσίες με τις ονομασίες «myAuto» και «Audit-Car», οι οποίες παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr Ε.Ψ.Π.).

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους και σχετίζονται, ιδίως, με: α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής, β) την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας και τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν, γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος, στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία, ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος, η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και θ) την επίταξη του οχήματος. Στις ίδιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car».

Προβλέπεται επίσης ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναπτύσσει και παρέχει την ψηφιακή υπηρεσία «myPhoto», η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και έχει ως αντικείμενο τη μεταφόρτωση, διαχείριση και αποθήκευση: α) ψηφιακών φωτογραφιών και β) της οπτικής απεικόνισης της ιδιόχειρης υπογραφής κάθε φυσικού προσώπου, στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud) που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ). Η ψηφιακή υπηρεσία έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη χρήση των ως άνω ψηφιακών αρχείων, όπως αυτά μεταφορτώνονται στο G-Cloud από πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους, σε ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες που παρέχονται από φορείς του δημόσιου τομέα, όταν για τη διεκπεραίωση υποθέσεων των ενδιαφερομένων απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας ή η υπογραφή. Η είσοδος στην ψηφιακή υπηρεσία πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ (TAXISnet).

Επίσης, η υπογραφή αιτήσεων και άλλων εγγράφων προς διεκπεραίωση στα ΚΕΠ μπορεί να γίνεται με χρήση ψηφιοποιημένης ιδιόχειρης υπογραφής, η οποία έχει την ίδια νομική και αποδεικτική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή φυσικού προσώπου. Ως ψηφιοποιημένη ιδιόχειρη υπογραφή λογίζεται η ιδιόχειρη υπογραφή που τίθεται με φυσική παρουσία του υπογράφοντος σε επιφάνεια καταγραφής (tablet) με χρήση γραφίδας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment