Δημοτικά

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για τις διεκδικήσεις στο Ποικίλο όρος (video)

Σε ένα ομόφωνο ψήφισμα προχώρησε το Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το θέμα των διεκδικήσεων του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στο Περιστέρι.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου εν αναμονή της συζήτησης στις 07/02/2017 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αφορά στις διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στην γη της Πόλης μας και της Πετρούπολης καθώς επίσης και χώρων του Ποικίλου Όρους δηλώνουμε τα εξής:

Ο λαός αυτής της πόλης δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να επιβουλευτεί ούτε σπιθαμή από τους χώρους μας κοινόχρηστους και ιδιωτικούς.

Η πόλη μια γροθιά ενάντια σε κάθε επιβουλή που αφορά την γη της ήταν είναι και θα είναι παρούσα και μάχιμη.

Οι πρωτοφανείς απαιτήσεις ανθρώπων που έχουν στόχο μόνο το κέρδος και την εκμετάλλευση γης, στην οποία δεν έχουν πατήσει ποτέ, δεν έχουν πουθενά αποδοχή.

Η διεκδικούμενη γη είναι πλατείες , παιδικές χαρές, σχολεία, σπίτια. Ούτε μια σπιθαμή, ούτε μια!!

Ο Δήμος Περιστερίου καλεί την Κυβέρνηση και την Εκκλησία της Ελλάδος να πάρουν θέση για το θέμα και τη λύση άμεσα του προβλήματος των διεκδικήσεων του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, σχετικά με το Ποικίλο Όρος και τις πόλεις του Περιστερίου και Πετρούπολης με νομοθετική ρύθμιση , ώστε να σταματήσει πλέον αυτή ή πέραν πάσης λογικής ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης.»

Related posts

Ένα σχολείο γεμάτο χρώματα στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

7ος Λαϊκός Αγώνας «Peristeri Run 2022»

Peristeri News

Περιστέρι: Κατασκευή νέου πρότυπου και σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Peristeri News

Leave a Comment