PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Βαρβάρας για το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής


Μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη

H ανακοίνωση των σχεδίων του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και τον τρόπο λειτουργίας του δεν ικανοποιεί τα αιτήματα και τις προτάσεις, που ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Δημοτικό Συμβούλιο θέτει επί σειρά ετών υποβάλλουν, έχοντας συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη άποψη για το ρόλο του Νοσοκομείου στην περιοχή.

Κατά πλειοψηφία, με δεκαοχτώ (18) θετικές ψήφους και οχτώ (8) αρνητικές ψήφους (κ.κ. Καρανάσιου – Καλούμενος – Κοντοστάθης – Παναρίτης – Καβόγλης – Κραουνάκης- Γεωργαντζάς – Γεωργιαννάκης) το παρακάτω κείμενο, το οποίο είναι η πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη, όπως διαμορφώθηκε από τον ίδιο:

«H ανακοίνωση των σχεδίων του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και τον τρόπο λειτουργίας του δεν ικανοποιεί τα αιτήματα και τις προτάσεις που ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Δημοτικό Συμβούλιο επί σειρά ετών υποβάλλουν, έχοντας συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη άποψη για το ρόλο του Νοσοκομείου στην περιοχή μας.

Πιστεύω ότι η κρισιμότητα της κατάστασης λόγω των επικείμενων αλλαγών σε όλο το χάρτη της Υγείας επιβάλλει την διαμόρφωση κοινού σχεδίου προτάσεων και κοινής πορείας όλων των εμπλεκόμενων κοινωνικών φορέων ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Με αυτή τη λογική προτείνω να συνδιεκδικήσουμε επιπλέον τα εξής :

• Nα ισχυροποιηθούν η χειρουργική, παθολογική και καρδιολογική κλινική και να εφημερεύσουν άμεσα.

• Να λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία και σε απογευματινή βάρδια και να ενισχυθούν με ειδικότητες ορθοπεδικού, παιδιατρικού, γυναικολογικού και νευρολογικού.

• Όλες οι κλινικές, οι επιμέρους ειδικότητες και τα εξωτερικά ιατρεία να στηρίζουν την εφημερία.

• Να ενισχυθεί ο διαγνωστικός εξοπλισμός με αξονικό τομογράφο.

• Να ενισχυθεί το ήδη αναβαθμισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο.

• Να επαναλειτουργήσει η νεφρολογική κλινική.

• Δε δεχόμαστε την κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.

• Δε θέλουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας.

• Απαιτούμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλο τον λαό.

Σας καλώ να συντονίσουμε τη δράση μας, υποβάλλοντας κοινή πρόταση, ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο για την επίτευξη των στόχων μας, οι οποίοι, μέσα από ένα αναβαθμισμένο Γενικό Νοσοκομείο, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων της περιοχής μας και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της κοινωνικής τους προστασίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment