PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ψεκασμοί για κουνούπια στη Δυτική Αθήνα – Προβληματισμός στο Περιστέρι


Οι ψεκασμοί για κουνούπια στη Δυτική Αθήνα συνεχίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα την ώρα που στο Περιστέρι το πρόβλημα εντείνεται.

Δεν είναι λίγες οι οχλήσεις προς τον Δήμο για εμφάνιση κουνουπιών στις περισσότερες γειτονιές της πόλης όπως π.χ. ο Λόφος, η Αγία Τριάδα και η Τσαλαβούτα.

Ο προβληματισμός των πολιτών είναι διαχρονικός και όπως φαίνεται για μια ακόμα χρονιά η αντιμετώπιση των κουνουπιών δεν είναι σε μέγιστο βαθμό.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών 2021-2023 από την Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, συνεχίζεται η από εδάφους εφαρμογή ψεκασμών κουνουπιών σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκου, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνύμφων κουνουπιών, προχώρησε στην εφαρμογή του 6ου υπολειμματικού ψεκασμού από εδάφους, την Πέμπτη 27 Μαΐου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα «Εσχατιάς».

Ακολούθως, την Παρασκευή 28 Μαΐου συνεχίστηκε ο ψεκασμός κουνουπιών από εδάφους στο ρέμα Αγίου Αντωνίου (πλησίον Μονάδας Φιλοξενίας Προσφύγων), στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαϊδαρόρεμα.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους στοχεύουν στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών και στη σωστή ενημέρωση των πολιτών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με στοχευμένες δράσεις το Παρατηρητήριο Ψεκασμών της Περιφέρειας θωρακίζει την υγεία των πολιτών και προστατεύει το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment