PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ψαλμωδίες στους ασθενείς Covid του Γ.Ν. Δυτ. Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα»


Σε κλίμα συγκίνησης στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», έξω από την κλινική Covid όπου νοσηλεύονται 60 ασθενείς, η Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας έψαλλε βυζαντινές ψαλμωδίες.

Συγκεκριμένα, μαζί με τη Βυζαντινή Χορωδία ήταν και ο Διευθυντής του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του Δήμου, Ηλίας Υφαντίδης, με τη λύρα του, ψάλλοντας θρησκευτικούς ύμνους.

Οι σκηνές ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές, καθώς στα παράθυρα του νοσοκομείου διακρίνονται ασθενείς, που τις Άγιες αυτές ημέρες βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους κι από τις οικογένειες τους και δίνουν τη δική τους μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Οι υποβλητικές μελωδικές φωνές των χορωδών και η μουσική της λύρας ταξίδεψαν τους νοσηλευόμενους, μεταδίδοντάς τους το θρησκευτικό αίσθημα της Αγίας Εβδομάδας, χαρίζοντάς τους ελπίδα, χαρά και την αισιοδοξία ότι θα βρεθούν γρήγορα κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της αναπληρώτριας διοικήτρια του νοσοκομείου, Φωτεινής Βρύνα και του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου για τις άγιες ημέρες του Πάσχα που δημιούργησε ένα κλίμα αισιοδοξίας έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Στην μικρή αυτή εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.Δ.Α Φωτεινή Βρύνα, ο διοικητής του Νοσοκομείου του Γ.Ν. Νίκαιας Αναστάσιος Μύτογλου, ο επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας COVID καθηγητής κ. Μπρούμας, στελέχη της διοίκησης του δήμου και εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment