PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ψαλίδισμα στο δημόσιο


Το Λονδίνο σχεδιάζει να συρρικνώσει το δημόσιο τομέα σε ορίζοντα τετραετίας.

Κατάργηση 490.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, το 2020, στα 66 έτη ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των σχεδίων της για την περικοπή περίπου 83 δισεκατομμυρίων στερλινών στις δημόσιες δαπάνες.

Η ισοτιμία της στερλίνας ανέβηκε έναντι του δολαρίου μετά την επιβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν στο κοινοβούλιο του αριθμού των θέσεων εργασίας που θα περικοπούν και της διαβεβαίωσής του ότι οι δαπάνες θα παραμείνουν εντός των ορίων που είχε ο ίδιος ορίσει τον Ιούνιο.

Πριν ακόμη αρχίσει να σκιαγραφεί τις δραστικές δημοσιονομικές περικοπές, η ισοτιμία της στερλίνας ανέβηκε στο 1,5745 δολάριο από περίπου 1,5718.

Οι οικονομολόγοι διχάζονται μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν ότι χρειάζονται δραστικά μέτρα και αυτών που εκτιμούν ότι αυτά θα ξαναβυθίσουν τη βρετανία στην ύφεση. Σχεδόν όλοι συμφωνούν ωστόσο ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί και ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να τηρήσει στο προβλεπτό μέλλον εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment