PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Ψαλίδι» στις προσλήψεις για μόνιμους εκπαιδευτικούς


Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη σχολική χρονιά για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη σχολική χρονιά για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες,οι μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές που θα προσληφθούν θα είναι μόνο 200 (από 600 που προσλήφθηκαν πέρσι) αριθμός ανεπαρκής για να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση και τους πολυάριθμους άνεργους εκπαιδευτικούς.

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ όμως θα είναι οι περικοπές στις πιστώσεις των αναπληρωτών. Αφού όπως ανέφερε χθες ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μπράτης, οι πιστώσεις που βρίσκονται για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών είναι μειωμένες κατά 2.500 σε σχέση με πέρσι (12.500 πιστώσεις φέτος, έναντι των περσινών 15.000)

Πάντως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ισχυρίζεται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα και ότι, όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων, θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θέσεων.

Σήμερα αναμένεται συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβνιτόπουλου με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τον αριθμό των προσλήψεων και αν έχει αλλάξει κάτι απο τις προ δύο εβδομάδων δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυριακή του Πάσχα, Χριστός ανέστη

Peristeri News

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment