PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προβληματίζουν τα αυξημένα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού


Έκδηλος είναι ο προβληματισμός για τα αυξημένα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι Αρχές είναι σε εγρήγορση για τη διαχείριση της κατάστασης.

Μετά τα χθεσινά 36 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας, σήμερα βρέθηκαν ακόμη 14, ενώ τρεις τουρίστες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο

Παράλληλα, τρία κρούσματα υπήρξαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

Συνολικά 27 τα νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

Εξ αυτών 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα είναι οι ασθενείς  που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 349084 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5750 (1.6%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 37041 (10.6%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 66 (0.2%) θετικά στον κορωνοϊό.

Περιορισμένη η κίνηση στον Προμαχώνα

Περιορισμένη ήταν από το πρωί η κίνηση των αυτοκίνητων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ η διέλευση των τουριστών – επισκεπτών που περνούν τα χερσαία σύνορα για να εισέλθουν στην Ελλάδα έγινε χωρίς καμία καθυστέρηση τόσο στον υγειονομικό όσο και στον διαβατηριακό έλεγχο.

Η ένταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας οφειλόταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, στην αυξημένη προσέλευση των Σέρβων τουριστών που επιχείρησαν να περάσουν στην χώρα, πριν από τη απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ από τις έξι το πρωί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

Και σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα πραγματοποίησαν στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους τουρίστες και επισκέπτες ανάλογα το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας από την οποία προέρχονταν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment