PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 7,5 μονάδων


Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Προβάδισμα κατά 7,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17%.

Επίσης η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 6,5%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ με 5,5% , η Ελιά 3,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%. Εκτός κοινοβουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένουν ΔΗΜΑΡ (1%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%).

Όσον αφορά στην προεδρική εκλογή το 46% απαντά πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό κρίνει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Ανεξαρτήτως προτίμησης, το 47% πιστεύει πως κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους, ενώ μόλις το 42,5% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή θα βρει το πρόσωπο που θα κερδίσει τη στήριξη 180 εδρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment