PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προβάδισμα 8% για τη Ν.Δ. σε δημοσκόπηση


Προβάδισμα της τάξης των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. εμφανίζεται να λαμβάνει ποσοστό 24,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 16,5%. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, ενώ ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων, συγκεντρώνοντας 4%.

Ποτάμι και ΑΝΕΛ βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%, συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται στο 1,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 24%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 50,5% των ερωτηθέντων «βλέπει» τη Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύεται νικήτρια των επόμενων εκλογών, ενώ το 20,5% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νικητής από την επόμενη κάλπη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με «κορμό» τη Νέα Δημοκρατία και επικεφαλής των πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 25% μία κυβέρνηση με «κορμό» και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλα σχήματα επιλέγει το 36%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment