PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Πρότυπο Γκουαντάναμο παιδιών στην καρδιά του Περιστερίου»


Καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου απέστειλε επιστολή με εμπεριστατωμένες αιτιάσεις προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Ιωάννη Κουμέντο Ν. Ιωάννη κατά της συγχώνευσης του σχολείου τους με το 23ο Δημοτικό Σχολείο.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος Ιωσήφ Ματάνις και η Γραμματέας Μαρία Στρούπα και σημειώνονται τα εξής:

«Κα. Υπουργέ, Το σχολείο μας – 3ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου- πρόκειται σύμφωνα με το σχέδιό σας να συγχωνευθεί με το 23ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Ως γονείς αφενός είμαστε ενάντια σε κάθε συγχώνευση – κατάργηση σχολείου αφετέρου θέλουμε να δηλώσουμε ότι συγκεκριμένα για το 3ο Δημοτικό αυτή η συγχώνευση είναι πρακτικά αδύνατη και ολότελα ουτοπική, μιας και:

1. Η δύναμη του σχολείου μας ανέρχεται στους 134 μαθητές, είναι εξαθέσιο και κτιριακά διαθέτει 6 αίθουσες συν 1 πρώην γραφείο δασκάλων, το οποίο λειτουργεί ως αίθουσα υπολογιστών. Η δύναμη του 23ου Δ.Σ. (το σχολείο υποδοχής μας) ανέρχεται στους 84 μαθητές, είναι εξαθέσιο και έχει 10 αίθουσες (6 διδασκαλίας, 1 ένταξης, 1 μουσικής και 2 ολοήμερου). Όπως είναι φανερό δεν περισσεύει καμία αίθουσα εκτός και αν πρόθεσή σας είναι –στο πλαίσιο του «νέου σχολείου»- να δημιουργηθούν υπεράριθμα τμήματα, κάτι που εννοείται ότι ως γονείς δεν μπορούμε να δεχτούμε.

2. Ένα τεράστιο πρόβλημα με μελλοντικά επικίνδυνες προεκτάσεις είναι ο χώρος της αυλής, του 23ου Δημ. Σχ., η έκταση της οποίας είναι 594τ.μ. (Σχετικά με αυτό σας επισυνάπτουμε και μία φωτογραφική προσέγγιση). Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να στοιβαχτούν 216 μαθητές μέσα σε αυτή, όταν για κάθε μαθητή αναλογούν λιγότερα από 3τμ. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι μιλάμε για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Η αποφυγή ατυχημάτων αποτελεί μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή απόλυτη εμπιστοσύνη στον παράγοντα τύχη (ας ευχηθούμε να μη συμβεί κάτι)!! Είμαστε σίγουροι ότι κανείς – ούτε οι δάσκαλοί μας αλλά ούτε κι εσείς είσαστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη όταν θα συμβεί ένα ατύχημα στα παιδιά μας.

3. Η επιπλέον απόσταση που πρέπει να διανύουν οι μικροί μαθητές μαζί με τους (σε πάρα πολλές περιπτώσεις) 75χρονους και άνω παππούδες και γιαγιάδες συνοδούς τους θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα σε πολλές οικογένειες.

4. Το 3ο είναι το παλαιότερο Δημοτικό Σχολείο του Περιστερίου με μακρά ιστορία και συμβολή στην ανάδειξη επιστημονικού προσωπικού στην περιοχή μας και σε όλη την επικράτεια. Με την πλούσια δράση του αποτελεί φορέα πολιτισμού για τη γειτονιά. Ανάσα και σιγουριά για τα παιδιά και τους γονείς τους. Η συγχώνευση των εν λόγω σχολείων όχι μόνο δε συμβάλλει στη δημιουργία ενός «νέου σχολείου» αλλά αντιθέτως θα αποτελέσει ένα πρότυπο Γκουαντάναμο παιδιών στην καρδιά του Περιστερίου».

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ζητά:

• να σταλεί άμεσα κάποιος υπεύθυνος του Υπουργείου ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση των δύο σχολείων,

• να άρετε την απόφασή σας για συγχώνευση και μετακίνηση του 3ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.

• να παραμείνουμε στο χώρο που στεγαζόμαστε και να εκσυγχρονιστεί κτιριακά το σχολείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment