PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στα σχολεία


Με πολλές προσδοκίες ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρονιά για τους 1.341.985 μαθητές νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας.

Κοντά στους μαθητές της πόλης βρέθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την τελετή του αγιασμού, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος μιλώντας στους μικρούς μαθητές αλλά και τους γονείς ευχήθηκε τα καλύτερα για μια δημιουργική χρονιά.

Φέτος, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, συνεχίζουν να υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται μία φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά η λήξη των μαθημάτων θα είναι στις 15 Ιουνίου 2023, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και η λήξη των εξετάσεων του Γυμνασίου στις 15 Ιουνίου, ενώ στα Λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 19 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στη Γ’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν 22 έως 30 Μαΐου και οι εξετάσεις στην Α’ και Β’ Λυκείου 22 Μαΐου με 15 Ιουνίου.

Σε δημοτικό σχολείο της Δραπετσώνας για τον αγιασμό ο Κ. Μητσοτάκης

Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας παρευρέθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί του ήταν και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τα παιδιά και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment