PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελισάβετ Β΄


Στα 65 χρόνια από την στέψη της Ελισάβετ Β΄ στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται το ειδικό αφιέρωμα του BBC, την Κυριακή το βράδυ, με μια ιστορικής σημασίας συζήτηση με την ίδια τη βασίλισσα. Είναι η πρώτη φορά στα 91 χρόνια της, που η βασίλισσα Ελισάβετ, δίνει συνέντευξη σε Μέσο Ενημέρωσης.

2 κιλά ζυγίζει το στέμμα

Μετά από 22 χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων και αρνήσεων, η βασίλισσα συναίνεσε να βγει στην τηλεοπτική οθόνη και να αναφερθεί στην τελετή και τα παραλειπόμενα της ενθρόνισης της, στις 2 Ιουνίου 1953. Η συζήτηση έγινε με τον βετεράνο παρουσιαστή Alastair Bruce, που θεωρείται κορυφή στα θέματα της Μοναρχίας. Από τις πληροφορίες που δόθηκαν εκ των προτέρων στον τύπο, η Ελισάβετ θα αναφερθεί στο νεαρό της ηλικίας της, μόλις 25 ετών, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα της Γεώργιο τον 6ο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο στα 57 χρόνια του, για τις τεράστιες ευθύνες που ανέλαβε ως ηγέτης μιας αυτοκρατορίας και για αυτή καθεαυτή την τελετή. Δείχνει στον συνομιλητή της το στέμμα της ενθρόνισης, το οποίο ούτε είδε ή άγγιξε έκτοτε. Ζυγίζει πάνω από 2 κιλά κι όπως λέει η βασίλισσα, έπρεπε να κρατά ακίνητο το κεφάλι της επειδή υπήρχε κίνδυνος να σπάσει τον λαιμό της.

Υπόδειγμα μονάρχη

Όσο για την χρυσή άμαξα που την μετέφερε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Westmister Abey, ήταν μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. «Ήταν απαίσια η σύντομη διαδρομή με την βασιλική άμαξα» λέει. Είναι η πρώτη φορά που η Ελισάβετ εκφράζει προσωπικά συναισθήματα, τα οποία αφορούν μόνο την ίδια, ποτέ τον θεσμό ή την πολιτική. Η αντικειμενική αλήθεια είναι πως μέσα σε όλο τον συρφετό της βασιλικής οικογένειας, με απανωτά σκάνδαλα και ανάρμοστη συμπεριφορά, η Ελισάβετ παραμένει επί 65 χρόνια υπόδειγμα μονάρχη. Ορκίστηκε να βάλει πάνω απ όλα τη Βρετανία και το έχει πετύχει. Κι αυτή η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος την έχει κάνει τόσο δημοφιλή στους πολίτες, ακόμα και στο 35% όσων θέλουν την κατάργηση της Μοναρχίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment