PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο Δημήτρης Λιγνάδης


Την Τετάρτη θα επανέλθει στην Ευελπίδων ο κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας, Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για την απολογία του.

Ο επιφανής καλλιτέχνης οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 10 το πρωί συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και φορώντας χειροπέδες καθώς από χθες το βράδυ τελεί υπό κράτηση μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον καλλιτέχνη ο οποίος αφού απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου για να απολογηθεί, και επέστρεψε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου κρατείται.

Μετά την απολογία του, κάτι που οφείλει να πράξει μέχρι την Πέμπτη, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα των βιασμών κατ` εξακολούθηση.

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, επισπεύσθηκε από τη δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για καταγγελία που δεν έχει παραγραφεί καθώς έχουν περάσει 11 χρόνια. Η πρώτη αφορά καταγγελίες για πράξεις που έχουν πλέον παραγραφεί.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά την αποχώρηση του κ. Λιγνάδη από την Ευελπίδων, ο συνήγορός του Νίκος Γεωργουλέας ανέφερε για άλλη μια φορά ότι ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι αύριο θα λάβει γνώση της δικογραφίας, θα τη μελετήσει μαζί με τον κ. Λιγνάδη και θα απαντήσει ενδελεχώς.

Καθώς δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Γεωργουλέας απάντησε ότι ο κ. Λιγνάδης δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που τον κατήγγειλαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment