PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προθεσμία για αύριο πήρε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στον Ελαιώνα


Αύριο θα οδηγηθεί και πάλι στον ανακριτή ο 27χρονος από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι ήταν μέλος του ISIS.

Το πρωί, συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε να του διοριστεί δικηγόρος για να μπορέσει να απολογηθεί αύριο.

Ο νεαρός άνδρας προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη, μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όταν, όμως, εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.6 του νέου Ποινικού Κώδικα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Στη δικογραφία αναμένεται να ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας όπου διέμενε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment