PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων η Ελλάδα


Στο 11,4% παρέμεινε τον Αύγουστο η ανεργία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Στο 11,4% παρέμεινε τον Αύγουστο η ανεργία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με την ισπανική αγορά εργασίας να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση και την ελληνική να ακολουθεί με μικρή διαφορά (24,4% τον Ιούνιο).

Πρωταθλήτρια, με βάση πάντα τα στοιχεία του Ιουνίου, είναι η Ελλάδα, στην ανεργία των νέων και στην αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, η υψηλότερη ανεργία στους νέους κάτω των 25 καταγράφεται στην Ελλάδα (με 55,4%) και έπεται η Ισπανία (με 52,9%). Η χώρα μας σημειώνει επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση, που φθάνει τις επτά μονάδες.

Την τετράδα των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση συμπληρώνουν η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Η ανεργία στην Ιταλία τον Αύγουστο άγγιξε το 10,7% (34,5% για τους νέους κάτω των 25), αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούλιο και αυξημένη κατά 2,3 μονάδες σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη, 18,196 εκατομμύρια άνθρωποι καταγράφονται ως άνεργοι. Στην Ε.Ε. των «27», ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων φτάνει τα 25,466 εκατομμύρια.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην Αυστρία (4,5%), το Λουξεμβούργο (5,2%), την Ολλανδία (5,3%) και τη Γερμανία (5,5%).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment