PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Πρωταθλητές» στην ανακύκλωση οι μαθητές του Δήμου Περιστερίου



Γιορτή ανακύκλωσης διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου για τη βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Followgreen, στις 29 Μαΐου 2024, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, πρώην «Σπαστήρα», στη Νέα Ζωή.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, εξήρε την προσπάθεια των μαθητών της πόλης. Χαιρετισμό επίσης, απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Λύκος, επισημαίνοντας ότι η τιμητική βράβευση αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας όλων των συμμετεχόντων να διαδώσουν σε μικρούς και μεγάλους την ανάγκη για ανακύκλωση και πρωτίστως την αξία της πρόληψης!

blank

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς οι 6.000 μαθητές που συμμετείχαν από 36 σχολεία του Περιστερίου, ανακύκλωσαν 5.500 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές φέτος ανακύκλωσαν:

• 4.400 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 75 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή, 1000 κιλών χαρτιού.

• 835 κιλά πλαστικό, με τα οποία αποφύγαμε την έκλυση 610 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού.

• 183 κιλά μπαταρίες, από τα οποία εξοικονομήσαμε περίπου 80% της ενέργειας που απαιτείται για παραγωγή μιας νέας μπαταρίας.

• 41.376 πόντοι, από τη συνολική δωρεά επιβράβευσης των μελών της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου, αριθμός εξαιρετικά υψηλός.

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα, όπως, tablet και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις σχολικές μονάδες, που προσέφεραν οι χορηγοί της δράσης.

blank

blank

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνεχίζονται οι προβολές παιδικών ταινιών σε πάρκα και πλατείες του Περιστερίου

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωσε την επετειακή εκδήλωση «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» (pics)

Peristeri News

Δήμος Περιστερίου: Παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες δράσεις πολιτικής προστασίας και η λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού

Peristeri News

Leave a Comment