PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου για τους ανέργους


Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου για λήψη απόφασης για μέτρα προστασίας των ανέργων. Αναλυτικά:

Στο δήμο Περιστερίου και στη Δυτική Αθήνα γενικότερα τα ποσοστά ανεργίας  είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Είναι πολλές οι οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. Χιλιάδες άνεργοι, αρκετά χρόνια μετά την απόλυσή τους, είναι χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς κανένα εισόδημα και υποχρεώνονται να ψάχνουν το μεροκάματο σε κακοπληρωμένες δουλειές, χωρίς ασφάλιση, να περιμένουν τη σειρά τους στα οχτάμηνα, πεντάμηνα και δίμηνα ανακύκλωσης της ανεργίας. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Κι αυτό γιατί η ανεργία αποτελεί όπλο για τον εκβιασμό των εργαζόμενων για να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς, διευρυμένα ωράρια, εντατικοποίηση, καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου  βρίσκεται στο πλευρό των ανέργων και των οικογενειών τους και θεωρεί πως πρέπει εδώ και τώρα  να παρθούν από την κυβέρνηση μέτρα ανακούφισής τους:

  • Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, αποκατάσταση των απωλειών, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
  • Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Διαγραφή του 50% των οφειλών των δανείων, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για τα καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για πιστωτικά δάνεια.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία ανέργου.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται κράτος και εργοδότες.
  • Επιδότηση ενοικίου 100% της αξίας του από το κράτος για τους ανέργους.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών.
  • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία ανέργου.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment