PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρόταση για δημοψήφισμα από Μέρκελ


Μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν.

«Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη» μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου πάντως σημειώνεται πως «είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρεται ακόμη πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης και ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Λίγο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της ανακοίνωσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έκανε τέτοια πρόταση. Όμως, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμειναν πως η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment