PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόταση για δημιουργία Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου



Τη δημιουργία Σώματος Ελέγχου και Δίωξης Παραεμπορίου προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Τη δημιουργία Σώματος Ελέγχου και Δίωξης Παραεμπορίου (ΣΕΔΙΠ), το οποίο θα συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες των συναρμόδιων σήμερα υπηρεσιών, προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης.

Όπως υπενθυμίζεται στην επιστολή, από το 2008 την κύρια ευθύνη για τη δίωξη του παραεμπορίου έχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες κάθε δήμου (Δημοτική Αστυνομία) με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να συγκροτούνται, με ευθύνη των δήμων, μικτά συνεργεία ελέγχων.

«Η διασπορά των αρμοδιοτήτων δίωξης παραεμπορίου και η απουσία ενός κεντρικού ενιαίου φορέα για την υλοποίηση του σχετικού έργου δημιουργούν επικαλύψεις, καθιστώντας το σχετικό έργο, στην ουσία, αναποτελεσματικό» υπογραμμίζει ο κ. Μίχαλος.

Παραθέτει, μάλιστα, στοιχεία σχετικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο τζίρος του παραεμπορίου ανέρχεται στα 25 δισ. ευρώ, η φοροδιαφυγή, από αυτό, στα 8 δισ. ευρώ και η χώρα συγκαταλέγεται στις δέκα πρώτες χώρες της Ε.Ε. στη διακίνηση/διάθεση παραποιημένων προϊόντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Καταγγελία γονιού για σχολικό γεύμα στο Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Μπλόκο σε δυο φορτία κοκαΐνης στον Πειραιά – Πως έφτασαν οι Αρχές στις συλλήψεις

Peristeri News

Leave a Comment