PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Προτάσεις για το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθησίας «Α. Τρίτσης»


Από την Επιτροπή Αγώνα για την σωτηρία του

Επειδή το πάρκο θα έχει ουσιαστικά τους ίδιους διαχειριστές που είχε τα τελευταία 20 χρόνια και τα ίδια προβλήματα η Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρκου «Α. Τρίτσης» απαιτεί το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθησίας να αποδοθεί στους κατοίκους με δημόσια ενιαία ανεμπόδιστη χρήση και καθαρό, λειτουργικό, για να το χαίρονται όλες και όλοι.

Απαιτεί επίσης, μελέτες προσανατολισμένες στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πολιτών και παιδιών και όχι στις «μελέτες βιωσιμότητας- αυτοδιαχείρισης » του Α.Σ.Δ.Α. και των «μη κυβερνητικών οργανώσεων», που στοχεύουν στην οικονομική αυτοτέλεια του πάρκου με σαφής εμπορικού – αισθητηριακού τύπου χώρους και δράσεις από υδατοψυκτικές (δηλ. νεροτσουρλήθρες), έως συνεστιάσεων – γάμων – ταχυφαγείων – ξενοδοχείων και ελαιοτριβείων και κλειστές – «θεματικές» παιδικές χαρές (με εισιτήριο).

Να σταθούν οι τρεις Δήμαρχοι και ο φορέας διαχείρισης του πάρκου υπεύθυνα και ουσιαστικά απέναντι στα προβλήματα που με ευθύνες και αμέλειές τους έχουν προκύψει τόσο για την πληρωμή των εργαζόμενων του Πάρκου όσο και για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του χώρου.

Να απομακρυνθούν άμεσα οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, που κερδοσκοπούν και να αποδοθούν τα νόμιμα παραστατικά καταβολής και είσπραξης – όλων των ποσών από τις χρήσεις που ήδη έχουν γίνει έως σήμερα.

Να έχει αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Να προσληφθεί μόνιμο και έκτακτο προσωπικό για τη φροντίδα και συντήρηση του πάρκου και να δημοσιοποιηθούν και κοινοποιηθούν τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν το πάρκο.

Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί:

• Να πέσουν τα συρματοπλέγματα από όλους τους καταπατημένους χώρους του πάρκου.

• Να τηρηθεί η νομοθεσία και να γίνονται οι παραχωρήσεις χώρων του πάρκου , οι εργολαβίες συντήρησης και ανακαίνισης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Καλεί τους δήμους & τα κόμματα, να πάρουν ξεκάθαρη θέση με δημόσιες ανακοινώσεις τους για τις προθέσεις και τις κατευθύνσεις τους σε σχέση με την εμπορευματοποίηση του Πάρκου, τις καταπατήσεις και την οικονομική διαχείριση /κατάσταση που υπάρχει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ

To πάρκο μπορεί και πρέπει να σωθεί!!!!!!!!
e-mail www.parkosos.tκ, Τηλέφωνα: Μανώλης 6942557820, Χρυσούλα 6974878783, Γιάννης 6972 789 224

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment