PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρώτα λύση, μετά ένταξη


Την απόλυτα σαφή θέση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΠΓΔΜ επανέλαβε ο γ.γ. της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και τον υπουργό Αμυνας Ευ. Βενιζέλο είχε στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας στις 19-20 Νοεμβρίου.

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής πρόκειται να καταλήξει με την υιοθέτηση του λεγόμενου νέου Στρατηγικού Δόγματος της Συμμαχίας και θα ληφθούν αποφάσεις για τις μελλοντικές δράσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, την νέα δομή Διοίκησης, τη μεταρρύθμιση των δομών της Συμμαχίας, τις λεγόμενες εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της Αντιπυραυλικής προστασίας, καθώς και τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την ΕΕ.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον γγ, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας ”το νέο Στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της Συμμαχίας ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις σημερινές προκλήσεις ασφάλειας”.

Ο κ. Ράσμουσεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι οι συζητήσεις της Συμμαχίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ μπορούν να ξεκινήσουν με τα Σκόπια όταν θα έχει βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment