Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρόστιμο σε εταιρείες τηλεφωνίας για κλήσεις προώθησης προϊόντων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Πρόστιμο 150.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις εταιρείες Wind, Vodafone, OTE και Cosmote, μετά από έλεγχο που διενήργησε για τη νομιμότητα των τηλεφωνικών κλήσεων, με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Μετά από πληθωρα παραπόνων σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις, η Αρχή διενήργησε επιτόπιο έλεγχο τόσο στις εγκαταστάσεις των ίδιων των εταιρειών, όσο και στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων με αυτές εταιρειών πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Η Αρχή συνέλεξε πλήρη αρχεία των κλήσεων που διενεργήθηκαν, τα οποία και αντιπαρέβαλε με τα μητρώα του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 (μητρώα«opt-out»), που τηρούν οι πάροχοι υπηρεσίας τηλεφωνίας. Από την αντιπαραβολή προέκυψε, για τις εταιρείες Wind, Vodafone, OTE και Cosmote μεγάλος αριθμός μη νόμιμων κλήσεων.

Για τις διαδικασίες που εφαρμόζουν οι συγκεκριμένες εταιρείες έκρινε ότι, αν και έχουν βελτιώσει κάποιες από αυτές, δεν εφαρμόζουν στην πράξη κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πλήρη νομιμότητα της δράσης τους, αν και είχαν στη διάθεσή τους ικανό χρονικό διάστημα από την έκδοση και κοινοποίηση σχετικών αποφάσεων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment